Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurry

Osta suurempi määrä katkarapuja, jos löydät niitä tarjoushintaan. Kokeile silloin vaikkapa tätä reseptiä, jossa sipuli, valkosipuli ja inkivääri antavat ravuille mausteisen muttei kuitenkaan tulisen maun. Keitetty riisi sopii hyvin lisukkeeksi, mutta voit tarjoilla curryn myös pelkän leivän kera.

4 annosta

  • 500 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 1½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Soseuta sipuli, valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja paprikajauhe sileäksi tahnaksi tehosekoittimessa.

2. Lämmitä öljy paistin- tai wokkipannussa. Lisää sipulitahna ja kuullota vähintään 5 minuutin välein tai kunnes öljy on erottunut mausteista ja noussut pintaan.

3. Hienonna tomaatit ja lisää ne sekä katkaravut pannuun. Kuullota vielä 1-2 minuuttia, kunnes katkaravut ovat lämmenneet. Kuori pois ylimääräinen öljy ja mausta suolalla. Jos tarjoilet ruoan riisin kanssa, voit lisätä muutaman lusikallisen vettä, jotta saat kastiketta hieman enemmän.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.