Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Osta suurempi määrä katkarapuja, jos löydät niitä tarjoushintaan. Kokeile silloin vaikkapa tätä reseptiä, jossa sipuli, valkosipuli ja inkivääri antavat ravuille mausteisen muttei kuitenkaan tulisen maun. Keitetty riisi sopii hyvin lisukkeeksi, mutta voit tarjoilla curryn myös pelkän leivän kera.

4 annosta

  • 500 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 1½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Soseuta sipuli, valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja paprikajauhe sileäksi tahnaksi tehosekoittimessa.

2. Lämmitä öljy paistin- tai wokkipannussa. Lisää sipulitahna ja kuullota vähintään 5 minuutin välein tai kunnes öljy on erottunut mausteista ja noussut pintaan.

3. Hienonna tomaatit ja lisää ne sekä katkaravut pannuun. Kuullota vielä 1-2 minuuttia, kunnes katkaravut ovat lämmenneet. Kuori pois ylimääräinen öljy ja mausta suolalla. Jos tarjoilet ruoan riisin kanssa, voit lisätä muutaman lusikallisen vettä, jotta saat kastiketta hieman enemmän.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiscurry