Sitruuna-yrttijyväbroileri ja salaattia passionkastikkeella
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kokonainen jyväbroileri
- 4 rkl jauhettua merisuolaa
- 1 sitruuna
- 2 rosmariininoksaa
- nippu timjamia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 7 dl kanaliemi
Lisäksi
- paistinarua
Passionkastike
- 6 passionhedelmää
- 0,5 dl vettä
- 1 rkl hunajaa
- suolaa ja valkopippuria
- tilkka valkoviinietikkaa
- noin 3 dl rypsiöljyä
Salaatti
- 2 ruukkua eri salaatteja kuten lollorossoa, jääsalaattia tai lehtisalaattia
- 1 persikka
- 1 avocado
- pala kurkkua
- 3 siivua moniviljaleipää
- 0,5 dl cashewpähkinää
Valmistusohje
Kuivaa broileri kauttaaltaan. Sido broileri. Tee koipiin viillot. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita ne yhdessä merisuolan kera. Hiero seosta broilerin sisään. Leikkaa sitruuna ja sipuli lohkoiksi ja työnnä broilerin sisään ne täytteeksi. Hiero nahka oliiviöljyllä ja lopulla yrtti-suolaseoksella. Laita broileri uunivuokaan ja kaada vuoanpohjalle kanaliemi. Kypsennä ensin 200 asteessa 25 minuuttia ja vähennä sitten lämpöä 160 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 45 minuuttia. Tarkista kypsyys pistämällä veitsellä broilerin reiteen. Jos sieltä tuleva neste on kirkasta, on broileri kypsä.
Passionkastike: Halkaise passionhedelmät ja lusikoi sisus siivilään, jossa on kippo alla. Painele lusikalla kaikki mehu talteen. Heitä siemenet pois. Lisää mehuun vesi, hunaja, valkoviinietikka, suola sekä valkopippuri. Kaada öljy ohuena nauhana mukaan koko ajan sekoittaen sauvasekoittimella. Tarjoile kastike salaatin kera.
Salaatti: Pese, revi ja kuivaa salaatit. Kuori ja poista kurkusta siemenet. Kuutioi kurkku, leipä ja murskaa pähkinöitä hieman. Halkaise persikka ja avocado, poista niistä kivet ja kuutioi ne. Sekoita persikat, kurkku ja avocado keskenään. Paahda leipäkuutioita ja pähkinöitä hetki pannulla ja lisää mukaan. Lisää lopuksi salaatti, hieman passionkastiketta ja sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka