Maustettu kokonainen broileri á la Alex

Valmista kokonaisena maustettu broileri Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoile mehukas broileri riisin kanssa.

Ainekset

  • 1 raaka broileri
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 punainen chili
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria
  • 3 rkl inkivääriä raastettuna
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta salviaa
  • 25 g voita

Lisäksi

  • 1 m paistinarua

Valmistusohje

Leikkaa kuoritut juurekset paloiksi ja paista ne pannulla kauttaaltaan.

Mausta seos hienonnetulla valkosipulilla ja chilillä, suolalla, sokerilla, pippurilla, 1 ruokalusikallisella inkivääriä sekä yrteillä. Hiero broilerin pintaan sekä sisälle suolaa ja lusikoi täyte sisään. Sido broilerinkoivet yhteen paistinarulla.

Sulata kattilassa voi ja lisää 2 rkl raastettua inkivääriä joukkoon. Valele broileri kokonaan tällä seoksella ja anna maustua 15 minuuttia. Kypsennä uunissa 180 asteessa 45 minuuttia. Tarjoile mehukas broileri riisin kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 830 kcal

Proteiinia 72g (35 E%)

Hiilihydraattia 10g (5 E%)

Kuitua 4g

Rasvaa 56g (61 E%), yli puolet energiasta tulee rasvasta!

josta tyydyttynyttä rasvaa 16g (29% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 3g

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.