Maustettu kokonainen broileri
Valmista mehukasta maustettua broileria helposti ja nopeasti. Tarjoile annos riisin ja raikkaan salaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 raaka broileri
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 palsternakka
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 punainen chili
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
- 3 rkl inkivääriä raastettuna
- tuoretta timjamia
- tuoretta salviaa
- 25 g voita
Lisäksi
- 1 m paistinarua
Valmistusohje
Leikkaa kuoritut juurekset paloiksi ja paista ne pannulla kauttaaltaan. Mausta seos hienonnetulla valkosipulilla ja chilillä, suolalla, sokerilla, pippurilla, 1 ruokalusikallisella inkivääriä sekä yrteillä. Hiero broilerin pintaan sekä sisälle suolaa ja lusikoi täyte sisään. Sido broilerinkoivet yhteen paistinarulla.
Sulata kattilassa voi ja lisää 2 rkl raastettua inkivääriä joukkoon. Valele broileri kokonaan tällä seoksella ja anna maustua 15 minuuttia. Kypsennä uunissa 180 asteessa 45 minuuttia. Tarjoile mehukas broileri riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku