Täytetty broileri syyrialaisittain
Herkullinen ohje on kotoisin Syyriasta. Siellä juhlapöytään kannetaan lampaanlihalla ja pinjansiemenillä täytetty kukonpoika ja voissa kuullotettuja herneitä. Tässä ohjeessa kukon korvaa iso broileri.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 iso broileri
- 500 g jauhelihaa
- 3 rkl ruokaöljyä
- ½ dl keitettyä riisiä
- ½ dl pinjansiemeniä
- ½-1 rkl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 timjaminoksa
- 4 rkl ruokaöljyä
- 1 dl kanalientä
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 50 g juuriselleriä
- ½ purjo
Tarjoiluun
- 250 g pieniä sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Kuori, puhdista ja kuutioi porkkana, sipuli, selleri ja purjo. Hienonna timjaminoksa. Ruskista jauheliha ruokaöljyssä kokoa ajan sekoittaen ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet ja mausta suolalla, pippurilla, muskotilla ja timjamilla. Täytä broileri jauhelihaseoksella ja sido puuvillalangalla niin, ettei täyte valu ulos kypsennyksen aikana.
2. Kuumenna padassa öljyä ja ruskista broileri kauttaaltaan. Lisää kuutioidut vihannekset ja ruskista muutaman minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja hauduta kannen alla noin 1,5 tuntia linnun koosta riippuen. Käännä välillä ja valele tarvittaessa kanaliemellä.
3. Keitä herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää hieman voita. Paloittele broileri ja aseta palat lämpimälle tarjoiluvadille lihatäytteen ja herneiden kera. Siivilöi paistinliemi ja kaada se broilerin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku