Broileria paistopussissa persiljan ja sitruunan kera
Paistopussissa lihan mehukkuus säilyy, ja liemi, joka pussiin kertyy, maistuu hyvältä ja mehevältä. Yritä löytää oikein iso broileri. Jos löydät 2-2 ½ kg linnun, älä emmi, paremmanmakuista lintua ei löydy!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso tuore broileri (1 ½ – 2 kg)
- 1 sitruuna
- 1 nippi persiljaa
- 1 kokonainen, tuore valkosipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Lisäksi tarvitset
- paistopussin
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero broileri suolalla ja pippurilla. Laita sen vatsaan hyvin pestyä persiljaa, sitruunanpuolikkaat ja paljon tuoreita valkosipulinkynsiä. Laita täytetty broileri paistopussiin ja sulje pussi.
2. Paista uunissa 1 ½ – 2 tuntia. Kokeile kypsyyttä pistämällä broilerinkoipea, jos siitä tihkuva neste on läpinäkyvää ja kirkasta, lintu on läpikypsä.
3. Avaa pussi, paloittele broileri ja tarjoile mielellään pussin pohjalle kertynyt liemi linnun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka