Sitruunamarenkipiiras

Tätä happaman maukasta piirasta voisi hyvin kutsua tortuksi. Sen voi tarjoilla kahvin kera tai jälkiruokana. Siivilöi tomusokeri täytteeseen, jotta siitä tulee tasainen. Tarvitset irtopohjavuoan ja alumiinifoliota.

6-8 hengelle

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g kylmää voita/margariinia
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 iso, kypsä sitruuna
  • 75 g voita/margariinia
  • 4 munanvalkuaista
  • 6 rkl kidesokeria

Lisäksi tarvitset

  • irtopohjavuoan (piiras)
  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Paloittele voi, nypi sormin jauhot ja voi tai sekoita hetki monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi, vaivaa niin vähän kuin mahdollista. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Anna vuoan seistä kylmässä n. 30 minuuttia. Kiinnitä alumiinifoliosuikaleita reunoille, niin että taikina pysyy paikoillaan. Esipaista piiraskuorta 10 minuuttia uunin alatasolla. Ota uunista ja kohota uunin lämpötila 225 asteeseen.

3. Sulata voi. Siivilöi tomusokeri. Vatkaa munien koostumus rikki ja vatkaa tomusokerin, sitruunamehun ja jäähtyneen voisulan kanssa. Täytä piiraskuori täytteellä. Paista 15-20 minuuttia uunissa, kunnes täyte on jähmettynyt. Anna piiraan jäähtyä. Kohota uunin lämpötila 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle.

4. Vatkaa munanvalkuaiset ja kidesokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenkitaikina piiraan päälle. Paista grillivastuksen alla 4-6 minuuttia kullanruskeaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.