Sitruunapiiras passiohedelmäkerman ja melonikuulien kera
Raikas sitruunapiiras kermaisella täytteellä on täydellinen lopetus päivälliselle. Muista, että piirakkataikinan pitää levätä jääkaapissa tunnin ajan, ja että valmiin piiraan on jäähdyttävä hetki ennen kuin siitä voi leikata annospaloja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 hengelle
Piirastaikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kidesokeria
- 2 rkl vettä
- 100 g voita
Täyte
- 4 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 3 sitruunaa
Tarjoiluun
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 2 passiohedelmää
- 12 melonikuulaa
- 1 karambola (tähtihedelmä)
Valmistusohje
1. Sekoita voi, jauhot, sokeri ja vesi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi ja vuoraa sillä pyöreä piirasvuoka. Paista pohjaa uunissa 15 minuuttia. Ota pohja uunista. Alenna uunin lämpö 150 asteeseen.
2. Pese sitruunat, suikaloi kuori (vain uloin, keltainen osa) ja purista sitruunoista mehu. Sekoita munat ja sokeri. Lisää kerma varovaisesti sekoittaen. Lisää sitruunankuori ja sitruunamehu ja kaada täyte piiraspohjan päälle. Paista uunissa 25-30 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.
3. Vatkaa kerma. Raaputa passiohedelmästä siemenet ja sekoita kermavaahdon kanssa. Säästä muutama siemen koristeluun. Viipaloi karambola. Koristele jokainen piiraspala karambolalla ja melonikuulilla. Tarjoile kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku