Hieno sitruunapiiras
Tästä sitruunapiiraasta tulee hyvin kuohkea, koska sen valmistukseen käytetään tomusokeria ja kermaa. Tarjoile piiraspala mielellään jäätelöpallon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8-10 palaa
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 ½ dl tomusokeria
- 125 g voita
- 1 muna
Täyte
- 6 munaa
- 2 ½ dl sokeria
- ½ dl sitruunamehua
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
Tarjoiluun
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Sekoita yhteen vehnäjauho ja tomusokeri. Nypi joukkoon sormenpäillä voi, niin että saat ryynimäistä seosta. Sekoita joukkoon muna. Voit tehdä taikinan myös koneella. Pane taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa piirasvuoka taikinalla ja paista pohjaa 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen.
3. Vatkaa munia, sokeria ja raastettua sitruunankuorta, kunnes sokeri on sulanut. Lisää puristettu sitruunamehu ja kerma, sekoita hyvin. Kaada seos piiraskuoreen ja paista uunissa, kunnes täyte on hyytynyt, noin 60-70 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti