Rahkapiirakka

Jos taikinaa jää leivontavaiheessa yli, koristele siitä piirakan pinnalle ristikko!

Taikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 200 g voita
  • 14 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 5 dl rahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 rkl Limmi-sitruunamehua
  • 1 dl rusinoita

Valmistusohje

Sekoita kulhossa hiiva ja kädenlämmin maito. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat. Sekoita. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita löysäksi taikinaksi. Sekoita pehmennyt voi taikinaan. Lisää lopuista vehnäjauhoista niin paljon kunnes taikina ei enää tartu käsiin tai kulhoon. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna kohota lämpimässä 30 minuutin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle pinnalle, vaivaa ja kauli se ohueksi levyksi (hiukan isommaksi kuin uuninpelti).

Siirrä taikinalevy uuninpellille leivinpaperin päälle. Leikkaa pois ylijäänyt taikina. Voit tehdä ylijääneestä taikinasta ristikon piirakan pinnalle. Anna taikinan nousta pellillä lämpimässä 30 minuuttia.

Sekoita rahka, kerma, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja rusinat ja kaada taikinan päälle. Nosta taikinareunat täytteen päälle. Tee ylijääneestä taikinasta piirakan pinnalle ristikko.

Sivele taikinanreunat ja -ristikko vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteiseessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat