Sitruunarisotto
Koristele samettinen risotto sitruunaviipaleilla ja yrteillä. Helppoa ja herkullista!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainesosat
- 3 dl risottoriisiä
- ½ lasillista valkoviiniä
- 1 litra kasvislientä
- noin 100 g raastettua parmesaania
- 2 nokaretta voita
- persiljaa
- 2 rkl Limmi-sitruunamehua
Valmistusohje
Kiehauta kasvisliemi. Sulata voi kattilassa ja lisää riisi. Paahda riisiä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja sitruunamehu riisiin ja anna nesteen haihtua hieman.
Lisää vähitellen kasvislientä välillä sekoittaen. 10 minuutin kuluttua lisää sitruuna ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää ota kattila liedeltä ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan. Lopuksi lisää risottoon nokare voita, paljon raastettua parmesaania sekä karkeaksi silputtua persiljaa. Koristele sitruunaviipaleilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"