Appelsiinibroileria ja punaista riisiä
Tässä on herkku, jota voit syodä hyvällä omallatunnolla. Maija Silvennoinen valmistaa kevyen ja hedelmäisen broileriannoksen punaisen riisin kera. Tämä ruoka sopii hyvin ruokavaliotaan keventäville.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1 rkl öljyä
- 4 kpl broilerin rintafileetä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- hiven chiliä
- 1 rkl hunajaa
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 2 dl appelsiinimehu
- 2 dl demi-glasea
- (2-3 rkl tummaa suurustetta)
Punainen riisi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 dl täysjyväriisiä
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1 punainen paprika pieninä kuutioina
- hiven chiliä
- suolaa
- 2 rkl tomaattisosetta
- 6 dl vettä
Valmistusohje
Valmista ensin riisi. Kuullota öljyssä riisi, sipuli, paprika ja chili. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tomaattisose sekä vesi. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
Suikaloi broilerin rintafileet pitkittäin. Ruskista fileet kevyesti öljyssä. Sekoita joukkoon sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota hetki.
Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon mehu ja demi-glase-kastikepohja. Hauduta miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.
Tarkista maku ja suurusta halutessasi kastike ruskealla suuruksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku