Maija Silvennoisen risotto saa makua kanaliemestä ja valkoviinistä. Koko komeus kruunataan voilla ja kermalla sekä parmesaanijuustolla.

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kanalientä
  • suolaa
  • jauhettua maustepippuria
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Kuullota öljyssä riisi ja hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon desi kanalientä ja mausteet. Sekoita seosta kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää toinen desi kanalientä sekä desi valkoviiniä ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.

Lisää vielä kolmas desi kanalientä ja loput (0,5 dl) valkoviinistä. Jatka risoton hauduttamista miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt riisiin.

Lisää joukkoon kerma ja hauduta kunnes kaikki neste on imeytynyt risottoon. Sekoita lopuksi parmesaaniraaste ja voi joukkoon ja anna imeytyä hetken.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto