Soijatäytteiset tattariohukaiset
Krista valmistaa ohukaisia uudella tavalla. Nämä letut ovat taatusti hyviä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Taikina, 6 kpl
- 1 kananmuna
- 5 dl soijamaitoa
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
- 1/4 dl öljyä
Paistamiseen
- Voita/öljyä
Täyte
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 1/2 dl tummaa soijarouhetta
- 1 salaattisipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 prk (150-200 g) fetajuustoa
- 1 rkl hienonnettua basilikaa
Valmistusohje
Riko kananmunan rakenne kulhossa. Lisää joukkoon soijamaito, jauhot, soijakastike ja rypsiöljy. Anna taikinan turvota noin 30 min. Keitä soijarouhetta kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia.
Valuta huolella lävikössä. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista soijarouhetta muutama minuutti. Kuori ja hienonna sipulit, lisää joukkoon, jatka paistamista noin viisi minuuttia. Murenna haarukalla joukkoon feta.
Mausta basilikalla. Paista ohukaiset molemmilta puolilta voissa/öljyssä kauniin ruskeiksi. Täytä soijaseoksella ja kääri rulliksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka