Marinoituja kasviksia ja kotijuustoa

Tässä reseptissä kasvikset ja kotijuusto kohtaavat maukkaasti.

Ainekset

  • 6 dl paloiteltuja kasviksia (varsiselleri, porkkana, palsternakka, paprika)
  • ½ dl maustettua öljyä
  • 1 dl rusinoita hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • suolaa
  • 1 tl hunajaa

Kotijuusto

  • 1 prk (500 g) raejuustoa
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 3 munaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää muut aineet ja hauduta viisi minuuttia miedolla lämmöllä.

Anna marinoitua muutama tunti.

Kumoa tehosekoittimeen raejuusto, rahka, parmesaani, munat, murskattu valkosipuli ja suola. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja hienonnettu persilja. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Vuoraa reilun litran vetoinen rengasmainen kakkuvuoka kelmulla. Sivele kelmu öljyllä. Kaada massa vuokaan ja nosta se varovasti kuumaan vesihauteeseen. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasossa noin tunti, kunnes juustomassa tuntuu vuokaa varovaisesti heilauttaen täysin kiinteältä. Kumoa vuoka ritilän päälle ja anna jäähtyä vuoka päällä. Poista vuoka ja kelmu ja koristele yrteillä. Nauti marinoitujen kasvisten kera tai leivän päällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.