Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sokerihernesoppa ja piparjuuriraastetta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jotta tämän keiton kesänvihreys säilyisi, se kiehautetaan vain nopeasti, niin että herneet pitävät värinsä. Koneapu on soseuttamisessa paikallaan.

Neljälle

  • 500 g pakastettuja sokeriherneitä
  • 1 l vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl kuivaa sherryä
  • 1 dl kermaa

Koristeeksi

  • 50 g tuoreita sokeriherneitä
  • 2 rkl piparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Kiehauta vihannesliemi. Poista herneistä kovat kannat ja pane ne kiehumaan liemeen 3-4 minuutiksi. Soseuta herneet liemineen monitoimikoneessa tai tehosekoittimella aivan sileäksi. Mausta sherryllä, suolalla ja pippurilla.

2. Suikaloi tuoreet sokeriherneet ja raasta tuore piparjuuri koristeeksi. Sekoita kerma keittoon, kiehauta nopeasti ja tarjoile sokerihernesuikaleiden ja piristävän piparjuuren kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto