Kurkkukeitto
Juhlahieno keitto, joka sopii alkuruoaksikin. Nokare muikunmätiä tarjoillessa tekee siitä entistä elegantimman.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 iso purjo
- 4 kurkkua
- 3/4 l kanalientä
- suolaa ja pippuria
- 2 dl kuohukermaa
- 5 cl sherryä
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Viipaloi purjo ja kuullota se pehmeäksi öljyssä ruskistamatta. Kuori kurkut raidallisiksi, jätä puolet kuoresta paikoilleen. Säästä kuoret, jotka olet irrottanut. Kuutioi kurkut. Lisää kurkut purjo-öljyseokseen ja pyörittele 5 minuuttia, lisää sen jälkeen kanaliemi. Anna poreilla hiljaa kannen alla 30 minuuttia.
2. Siivilöi liemi ja soseuta vihannekset koneella sileäksi. Sekoita sose liemeen. Kuumenna, mutta älä keitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon kevyesti vatkattu kerma ja lisää sherry.
3. Ryöppää kuorisuikaleet nopeasti vedessä. Koristele keitto suikaleilla ja tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka