Kurkkukeitto

Juhlahieno keitto, joka sopii alkuruoaksikin. Nokare muikunmätiä tarjoillessa tekee siitä entistä elegantimman.

Kahdeksalle

  • 1 iso purjo
  • 4 kurkkua
  • 3/4 l kanalientä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 cl sherryä
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Viipaloi purjo ja kuullota se pehmeäksi öljyssä ruskistamatta. Kuori kurkut raidallisiksi, jätä puolet kuoresta paikoilleen. Säästä kuoret, jotka olet irrottanut. Kuutioi kurkut. Lisää kurkut purjo-öljyseokseen ja pyörittele 5 minuuttia, lisää sen jälkeen kanaliemi. Anna poreilla hiljaa kannen alla 30 minuuttia.

2. Siivilöi liemi ja soseuta vihannekset koneella sileäksi. Sekoita sose liemeen. Kuumenna, mutta älä keitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon kevyesti vatkattu kerma ja lisää sherry.

3. Ryöppää kuorisuikaleet nopeasti vedessä. Koristele keitto suikaleilla ja tarjoile kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.