Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rakuuna-kanakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas keitto, jota pystyt nykyään tekemään ympäri vuoden pakastesokeriherneiden ja ruukkurakuunan avulla. Tarjoile rakuunakeitto alkuruokana tai lounaana. Pääruokana soppa kaipaa rinnalleen hyvää leipää.

Neljälle

  • 1 1/4 l kanalientä
  • 2 broilerinfileetä
  • 1 ruukku rakuunaa
  • 40 g voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 100 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna kanaliemi, suikaloi fileet ja laita liemeen. Keitä vain 2 minuuttia, ei enempää. Leikkaa sokeriherneet leveiksi viipaleiksi. Lisää ne liemeen.

2. Siivilöi liemestä kana- ja sokerihernepalat. Soseuta liemi rakuunan ja voin kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä.

3. Kuumenna keitto. Jaa lämpimille lautasille lämpimät kanapalat ja sokeriherneet, kaada päälle kuuma keitto ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto