Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuoreita punajuuria keitettyinä mustaherukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Salaatti keitetyistä punajuurista, sipulista ja omenoista on hyvin tavallinen Ranskassa. Tämä yhdistelmä on variaatio siitä. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.

Neljälle

  • 600 g tuoreita punajuuria
  • 1 dl mustaherukoita (pakastemarjat käyvät hyvin)
  • muutama tippa sitruunamehua
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret, mutta jätä hieman kärjestä jäljelle. Jos punajuuret ovat suuria, puolita ne.

2. Keitä punajuuret hiljalleen kannen alla kevyesti suolatussa vedessä mustaherukoiden kera kunnes punajuuret ovat juuri ja juuri pehmenneet, 20-30 minuuttia. Nosta punajuuret vedestä, siivilöi keittoliemi kulhoon.

3. Laita siivilöidyt viinimarjat pataan, lisää 1 dl keitinlientä ja voi. Kuumenna ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää punajuuret pataan ja anna kiehua lyhyt hetki. Tarjoile lämpimiltä lautasilta.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret