Tuoreita punajuuria keitettyinä mustaherukoiden kera
Salaatti keitetyistä punajuurista, sipulista ja omenoista on hyvin tavallinen Ranskassa. Tämä yhdistelmä on variaatio siitä. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g tuoreita punajuuria
- 1 dl mustaherukoita (pakastemarjat käyvät hyvin)
- muutama tippa sitruunamehua
- 1 rkl voita
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori punajuuret, mutta jätä hieman kärjestä jäljelle. Jos punajuuret ovat suuria, puolita ne.
2. Keitä punajuuret hiljalleen kannen alla kevyesti suolatussa vedessä mustaherukoiden kera kunnes punajuuret ovat juuri ja juuri pehmenneet, 20-30 minuuttia. Nosta punajuuret vedestä, siivilöi keittoliemi kulhoon.
3. Laita siivilöidyt viinimarjat pataan, lisää 1 dl keitinlientä ja voi. Kuumenna ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää punajuuret pataan ja anna kiehua lyhyt hetki. Tarjoile lämpimiltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka