Naudanlihatartar ja rapeaa leipää

MTV3 Huomenta Suomen oma lihamies Akseli Herlevi aloittaa keskiviikkoaamun todellisella lihansyöjän unelmalla valmistamalla naudanlihatartaria. Tartar, tuo ranskalaisen keittiön klassikkoherkku on raakana syötävä liharuoka, jossa liha on joko terävällä veitsellä jänteistä ja kalvoista irti raaputettua, hienoksi hakattua tai jauhettua korkealaatuista naudanlihaa.

Ainekset

  • 400 g naudan sisäfileetä
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 4 rkl salottisipulia hienonnettuna
  • 4 rkl kapriksia hienonnettuna
  • 4 rkl cocktailkurkkuja hienonnettuna
  • 4 paahtoleipäviipaletta
  • 2 rkl voita
  • pari timjamin oksaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Resepti 4:lle

Kuutioi tai raavi haarukalla sisäfilee pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon hienonnetut salottisipulit, kaprikset ja cocktailkurkut. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Laita suola- ja pippurimylly annoksen viereen, jotta jokainen voi maustaa myös itse ruokaansa. Paista leipäviipaleet rapeaksi pannulla voissa timjamin ja valkosipulin kanssa.

Muotoile lihasta neljä pihviä ja paina peukalolla tai lusikalla pihvin keskelle pieni kolo ja laita siihen keltuainen. Tarjoile rapeiden leipien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.