Pikkuletut

Perinteisesti lettujen tulee olla pannukakkua loistokkaampia, eli niihin tulee hieman enemmän kermaa, voita ja kananmunaa.

Neljälle

  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Vatkaa vesi, jauhot ja kananmunat sileäksi, pehmeäksi taikinaksi, mausta suolalla. Taikinasta tulee parempi, jos se saa turvota hetken tai jopa yön yli.

2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää taikinaan kerma ja voisula.

3. Kuumenna lettupannu ja laita jokaiseen syvennykseen pieni voinokare. Kaada n. 2 rkl taikinaa joka syvennykseen ja paista pikkuletut. Niiden tulee olla kuivia toiselta puolelta, ennen kuin ne käännetään. Asettele jokaisen pannullisen letut omaksi kasakseen ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.