MasterChef: Marinoidut marjat – Pietarin lisuke
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin souffle.
Pohja
- 250 ml Maitoa
- 20 g Tummaa suklaata raastettuna / rouhittuna
- 50 g Sokeria
Jauhoseos
- 40 g Erikoishienoja vehnäjauhoja
- 20 g Kaakaojauhetta
- Kevyt valkuaisvaahto
- 8 valkuaista
- 30 g Sokeria
- Vuoan voitelu
- 50 g Tumma suklaa rouhittuna / raastettuna
- 50 g Voita
Lisuke
- 2 dl Sokeri
- 2 dl Vesi
- 2 dl Erilaisia marjoja
- 1 kpl vaniljatanko
- 1 tl Kardemumma
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
Lämmitä maito, 20 g tummaa suklaata ja sokeri, jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi jauho ja kaakaojauho kulhoon.
Sekoita maito jauhoihin osissa, kunnes massa on tasaista. Kypsennä jauho-maito -seos kevyellä lämmöllä kattilassa jatkuvasti vispaten kunnes kiehahtaa ja seos sakeutuu.
Jäähdytä pohja. Voitele souffle-vuoat kahdesti. Viilennä vuoat välissä ja toisella voitelulla kuorruta raastetulla
suklaalla niin, että suklaa peittää vuoan sisäpuolelta kokonaan tasaisesti.
Vispaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ’’soft peak’’ ja lisää sokeria pikkuhiljaa vatkauksen aikana.
Lisää 1/4 osa valkuaisista suklaapohjaan voimakkaasti vatkaten niin, että base pehmenee. Lisää lopuksi valkuaiset kevyesti nostellen ja jaa pieniin souffle-vuokiin. Kopauta vuoat kevyesti pöytään, tasoita paletilla ja pyyhi reunan ympäriltä sormea käyttäen niin, että syntyy kouru.
Paista 230 asteessa n. 10-13 minuuttia. Lisää vesi sekä sokeri kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri on liuennut. Lisää vanilja ja kardemumma. Jäähdytä ja sekoita lientä marjoihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"