Suklaafudge
Fudge on pehmeä, toffeeta muistuttava kermakaramelli. Fudgessa maistuu usein selvästi suklaa. Niin myös tässä ohjeessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
50 kappaletta
- 1½ dl kaakaojauhetta
- 5 ½ dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 2 dl kermaa
- 4 rkl voita
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita kaakaojauhe, sokeri, siirappi, kerma ja suola ja keitä 35 minuuttia koko ajan sekoittaen.
2. Tarkista toffeen rakenne täyttämällä lasi kylmällä vedellä ja pudottamalla sinne pisara toffeeseosta. Seos on valmista, kun pisara jähmettyy eikä hajoa. Jatka tarvittaessa keittämistä.
3. Lisää voi ja vaniljasokeri. Kaada seos kulhoon ja vatkaa sakeaksi. Vuoraa uunipannu voidellulla leivinpaperilla, kaada päälle toffeeseos ja levitä tasaiseksi. Leikkaa jäähtynyt seos neliöiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku