Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wernerin nekku ja toffee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on perusresepti, josta voi tehdä sekä nekkuja että toffeeta.

Ainekset

  • 50 palaan

Nekut

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl siirappia
  • 1 rkl voita
  • ½ dl rouhittuja manteleita

Toffee

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 dl kaakaota

Valmistusohje

1. Nekut: Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen n. 40 minuuttia, välillä sekoittaen. Tee nekkutesti: Tiputa hieman nekkuseosta kuppiin, jossa on kylmää vettä. Jos pisara jähmettyy, nekkuseos on valmis. Jos se sekoittuu veteen, keitä seosta vielä hetki. Kun nekkutaikina on valmis, lisää mantelit ja kaada nekkuvuokiin.

2. Toffee: Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja kaakao kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia, tai kunnes nekkutesti toimii. Sekoita seosta välillä. Kaada toffeetaikina voidellulle pellille, anna jäähtyä ja leikkaa sitten annospaloiksi. Kääri palat sellofaaniin.

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset