Suklaakakku briosseilla
Tämä on raskas ja makoisa suklaakakku, se koristellaan pienillä briosseilla ja tummalla suklaalla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
- 2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g voita
Koristeluun
- 50 g tummaa suklaata (suklaapitoisuus 70 %)
- pieniä briosseja
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan pähkinärouhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sulata voi ja lisää viimeiseksi.
2. Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä, kumoa ja jäähdytä kokonaan.
3. Sulata koristeluun tuleva suklaa vesihauteessa. Pursota se jäähtyneelle kakulle hienoiksi kuvioiksi. Aseta päälle briosseja, puuteroi päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa