Suklaakakku briosseilla

Tämä on raskas ja makoisa suklaakakku, se koristellaan pienillä briosseilla ja tummalla suklaalla.

Neljälle

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
  • 2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g voita

Koristeluun

  • 50 g tummaa suklaata (suklaapitoisuus 70 %)
  • pieniä briosseja
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan pähkinärouhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sulata voi ja lisää viimeiseksi.

2. Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä, kumoa ja jäähdytä kokonaan.

3. Sulata koristeluun tuleva suklaa vesihauteessa. Pursota se jäähtyneelle kakulle hienoiksi kuvioiksi. Aseta päälle briosseja, puuteroi päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.