Suklaakakkua lakkahillolla
Lakka sopii hyvin sekä kerman että suklaan kanssa, kuten tässä yksinkertaisessa mutta maukkaassa kakussa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaan
- 3 kananmunaa
- 3 ½ dl sokeria
- 225 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl vaniljasokeria
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 dl maitoa
- 2 dl korppujauhoja vuokaan
- 5 dl kermaa
- 2 dl lakkahilloa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Sulata voi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
2. Sekoita jauhoseos munavaahtoon, sihtaa mukaan kaakao, lisää voisula ja maito ja sekoita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kerma. Levitä kakulle kerros kermaa, päälle kerros lakkahilloa ja vielä kerros kermavaahtoa. Koristele lakkahillolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"