Suklaakohokas
David kertoo rakastavansa suklaata, mutta paljastaa myös, ettei oikein osaa tehdä jälkiruokia, koska ei ole mittamiehiä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 hengelle
- 250g tummaa suklaata
- 90g sokeria
- 90g vehnäjauhoja
- 1/2 kuppia maitoa
- 5 munaa, keltuaiset erikseen
- 30g suolatonta voita
Valmistusohje
Tämä resepti on Davidin ystävän Rafaelin. Sen samettinen maku vie kielen mennessään.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Sekoita munanvalkuaiset ja puolet sokerista kunnes seoksesta tulee kuohkea. Lisää jäljelle jäänyt sokeri keltuaisten joukkoon ja vispaa hyvin.
- Ota suklaa lämmöstä. Anna jäähtyä muutama minuutti. Yhdistä suklaa ja kylmä maito ja alenna lämpötilaa entisestään.
- Lisää vaahto hiljalleen suklaaseokseen sillä aikaan kun vispaat. Käännä vispattuja valkuaisia kunnes koostumus on yhtenäinen ja pehmeä.
- Voitele 8 leivontavuokaa ja kaada suklaaseos. Anna jäähtyä jääkaapissa noin kaksi tuntia. Paista esilämmitetyssä uunissa 360 asteessa kahdeksan minuutti. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa