Suklaakohokas

David kertoo rakastavansa suklaata, mutta paljastaa myös, ettei oikein osaa tehdä jälkiruokia, koska ei ole mittamiehiä.

8 hengelle

  • 250g tummaa suklaata
  • 90g sokeria
  • 90g vehnäjauhoja
  • 1/2 kuppia maitoa
  • 5 munaa, keltuaiset erikseen
  • 30g suolatonta voita

Valmistusohje

Tämä resepti on Davidin ystävän Rafaelin. Sen samettinen maku vie kielen mennessään.

- Sulata suklaa vesihauteessa.

- Sekoita munanvalkuaiset ja puolet sokerista kunnes seoksesta tulee kuohkea. Lisää jäljelle jäänyt sokeri keltuaisten joukkoon ja vispaa hyvin.

- Ota suklaa lämmöstä. Anna jäähtyä muutama minuutti. Yhdistä suklaa ja kylmä maito ja alenna lämpötilaa entisestään.

- Lisää vaahto hiljalleen suklaaseokseen sillä aikaan kun vispaat. Käännä vispattuja valkuaisia kunnes koostumus on yhtenäinen ja pehmeä.

- Voitele 8 leivontavuokaa ja kaada suklaaseos. Anna jäähtyä jääkaapissa noin kaksi tuntia. Paista esilämmitetyssä uunissa 360 asteessa kahdeksan minuutti. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.