Voipohjainen jääsuklaa
Perinteisesti jääsuklaa valmistetaan kookosrasvasta. Tämä jääsuklaa tehdään kuitenkin voista. Tämä siksi, että voin rasva on kookosrasvaa terveellisempää, lisäksi mausta tulee ihana.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
50 konvehtiin
- 75 g voita
- 200 g tummaa suklaata
- 1 kananmuna
Koristeluun
- hienonnettuja pähkinöitä
- suikaloitua appelsiininkuorta
- rusinoita
Lisäksi tarvitset
- pieniä, vekattuja metallivuokia
Valmistusohje
1. Sulata suklaa vesihauteessa. Kuutioi voi ja lisää se sulaan suklaaseen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Ota pois vesihauteesta.
2. Riko muna kulhoon ja vatkaa se. Lisää suklaamassa. Kaada seos metallivuokiin.
3. Koristele pähkinöillä, appelsiininkuorella ja rusinoilla. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa, laita kerrosten väliin voipaperia. Vinkki: Jääsuklaamassan voi myös valmistaa mikrossa. Paloittele suklaa ja laita se voikuutioiden kanssa mikronkestävään astiaan. Kuumenna korkeimmalla teholla 2 minuuttia. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä, ennen kuin lisäät mukaan vatkatun munan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku