Voipohjainen jääsuklaa

Perinteisesti jääsuklaa valmistetaan kookosrasvasta. Tämä jääsuklaa tehdään kuitenkin voista. Tämä siksi, että voin rasva on kookosrasvaa terveellisempää, lisäksi mausta tulee ihana.

50 konvehtiin

  • 75 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • hienonnettuja pähkinöitä
  • suikaloitua appelsiininkuorta
  • rusinoita

Lisäksi tarvitset

  • pieniä, vekattuja metallivuokia

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Kuutioi voi ja lisää se sulaan suklaaseen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Ota pois vesihauteesta.

2. Riko muna kulhoon ja vatkaa se. Lisää suklaamassa. Kaada seos metallivuokiin.

3. Koristele pähkinöillä, appelsiininkuorella ja rusinoilla. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa, laita kerrosten väliin voipaperia. Vinkki: Jääsuklaamassan voi myös valmistaa mikrossa. Paloittele suklaa ja laita se voikuutioiden kanssa mikronkestävään astiaan. Kuumenna korkeimmalla teholla 2 minuuttia. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä, ennen kuin lisäät mukaan vatkatun munan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!