Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Voipohjainen jääsuklaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteisesti jääsuklaa valmistetaan kookosrasvasta. Tämä jääsuklaa tehdään kuitenkin voista. Tämä siksi, että voin rasva on kookosrasvaa terveellisempää, lisäksi mausta tulee ihana.

50 konvehtiin

  • 75 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • hienonnettuja pähkinöitä
  • suikaloitua appelsiininkuorta
  • rusinoita

Lisäksi tarvitset

  • pieniä, vekattuja metallivuokia

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Kuutioi voi ja lisää se sulaan suklaaseen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Ota pois vesihauteesta.

2. Riko muna kulhoon ja vatkaa se. Lisää suklaamassa. Kaada seos metallivuokiin.

3. Koristele pähkinöillä, appelsiininkuorella ja rusinoilla. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa, laita kerrosten väliin voipaperia. Vinkki: Jääsuklaamassan voi myös valmistaa mikrossa. Paloittele suklaa ja laita se voikuutioiden kanssa mikronkestävään astiaan. Kuumenna korkeimmalla teholla 2 minuuttia. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä, ennen kuin lisäät mukaan vatkatun munan.

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset