Hunajasuklaakakku
Mantelimassapohjat saavat täytteekseen suklaata, voita ja hunajaa. Tämä kakku on nautiskelijan unelma, mutta emme suosittele sitä kalorikammoisille. Pidä kakkua viileässä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
10 annosta
- 250 g mantelimassaa
- 2 munanvalkuaista
- 250 g tummaa taloussuklaata
- 175 g voita
- 100 g hunajaa, noin 3/4 dl
- 4 munaa
- mantelilastuja koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Hienonna mantelimassa. Lisää munanvalkuaiset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää kakkuvuoan avulla. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä ne kumpikin omaan ympyräänsä. Paista 7-8 minuuttia, kunnes pohjat ovat pinnalta tummia mutta sisältä pehmeitä.
2. Mittaa suklaa, voi ja hunaja kulhoon ja sulata vesihauteessa erittäin matalassa lämpötilassa (enintään 36 astetta). Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa keltuaisia, kunnes seos hieman vaalenee. Sekoita suklaamassa keltuaisvaahtoon ja kääntele varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla. Pane vuoan pohjalle toinen mantelipohja, leikkaa tarvittaessa reunoja. Kaada päälle suklaamassa ja peitä toisella mantelipohjalla. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.
3. Ota kakku jääkaapista juuri ennen tarjoilua. Kumoa ja leikkaa annospaloiksi heti, sillä huoneenlämpöisen kakun leikkaaminen on vaikeaa. Koristele mantelilastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"