Sveitsinleike eli cordon bleu
Sveitsinleike valmistuu vasikansisäpaistista tai ohueksi nuijitusta porsaanlihasta. Leikkeen lisukkeeksi sopivat hyvin keitetyt herneet ja kokonaisuus kruunataan sinapilla maustetulla, kotitekoisella perunamuusilla.
Ainekset
- 4 viipaletta vasikansisäpaistia tai possua ohueksi nuijittuna
- 50 g savukinkkua
- 4 isoa viipaletta emmentaljuustoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vettä
- 3 dl korppujauhoja
- rypsiöljyä ja voita paistamiseen
- sitruunalohkoja koristeeksi
Valmistusohje
Mausta leikkeet kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Aseta päälle muutama siivu savukinkkua ja emmentaljuustoa. Taita leike taskuksi.
Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista kylmää vettä. Pyöräytä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
Paista leikkeet pannulla öljyn ja voin seoksessa kauniin kullanruskeiksi, noin neljä minuttiia kummaltakin puolelta. Jos käytät porsaan lihaa, loppukypsennä leikkeet uunissa 180 asteessa noin kahdeksan minuuttia.
Koristele leike lopuksi sitruunanlohkolla.
Leikkeen lisukkeeksi sopivat hyvin voilla maustetut keitetyt herneet sekä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku