Nuiji vasikka isoiksi ohuiksi leikkeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Aseta päälle muutama siivu savukinkkua ja emmentaljuustoa. Taita leike taskuksi. Riko munat ja riko niistä rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon 2 rkl kylmää vettä. Pyöräytä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista leikkeet pannulla öljy/voi seoksessa kauniin kullanruskeiksi, noin 3 min per puoli. Koristele sitruunanlohkolla.
Makuja
Sveitsinleike
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Ainekset
- 4 viipaletta vasikansisäpaistia (n. 500g)
- 100 g savukinkkua
- 80 g emmentaljuustoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vettä
- 3 dl korppujauhoja
- rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Sipuliperunasose
- 500 g kuorittua perunaa
- 2 sipulia
- 50 g voita
- n. 2 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- (lisäkkeeksi keitettyjä herneitä)