Ainekset

  • 4 viipaletta vasikansisäpaistia (n. 500g)
  • 100 g savukinkkua
  • 80 g emmentaljuustoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl korppujauhoja
  • rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Sipuliperunasose

  • 500 g kuorittua perunaa
  • 2 sipulia
  • 50 g voita
  • n. 2 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • (lisäkkeeksi keitettyjä herneitä)

Valmistusohje

Nuiji vasikka isoiksi ohuiksi leikkeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Aseta päälle muutama siivu savukinkkua ja emmentaljuustoa. Taita leike taskuksi. Riko munat ja riko niistä rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon 2 rkl kylmää vettä. Pyöräytä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista leikkeet pannulla öljy/voi seoksessa kauniin kullanruskeiksi, noin 3 min per puoli. Koristele sitruunanlohkolla.

Tuoreimmat aiheesta

Sveitsinleike