Sveitsinleike tomaattikastikkeessa

Jos haluat tehdä nämä leikkeet elegantimmin, valitset possun sijaan vasikkaa.

Kolmelle

  • 6 ohutta porsaanleikettä
  • 3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 3 viipaletta emmentaljuustoa
  • vehnäjauhoa
  • vatkattu muna
  • korppujauhoa
  • suolaa ja pippuria

Tomaattikastike

  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Painele tai nuiji leikkeitä vähän litteämmiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kolmelle lihasiivulle yksi ilmakuivattu kinkku- ja yksi juustosiivu kullekin. Nosta toiset kolme lihasiivua niiden päälle.

2. Kääntele jokainen kaksoisleike ensin jauhossa, sitten vispatussa munassa ja lopuksi korppujauhossa. Anna niiden kuivahtaa 10 minuuttia. Paista hitaasti pannussa miedolla lämmöllä melko runsaassa rasvassa.

3. Ruskista sipulilohkoja kevyesti öljyssä, lisää tomaattimurska ja mausta. Keitä kastiketta vähintään 20 minuuttia. Tarjoile leikkeet ja kastike keitettyjen herneiden ja mahdollisesti pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat