Sveitsinleike tomaattikastikkeessa
Jos haluat tehdä nämä leikkeet elegantimmin, valitset possun sijaan vasikkaa.
Kolmelle
- 6 ohutta porsaanleikettä
- 3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 3 viipaletta emmentaljuustoa
- vehnäjauhoa
- vatkattu muna
- korppujauhoa
- suolaa ja pippuria
Tomaattikastike
- 1 sipuli lohkoina
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl sokeria
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Painele tai nuiji leikkeitä vähän litteämmiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kolmelle lihasiivulle yksi ilmakuivattu kinkku- ja yksi juustosiivu kullekin. Nosta toiset kolme lihasiivua niiden päälle.
2. Kääntele jokainen kaksoisleike ensin jauhossa, sitten vispatussa munassa ja lopuksi korppujauhossa. Anna niiden kuivahtaa 10 minuuttia. Paista hitaasti pannussa miedolla lämmöllä melko runsaassa rasvassa.
3. Ruskista sipulilohkoja kevyesti öljyssä, lisää tomaattimurska ja mausta. Keitä kastiketta vähintään 20 minuuttia. Tarjoile leikkeet ja kastike keitettyjen herneiden ja mahdollisesti pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka