Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ananaskahvikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas ja mehukas kakku, jonka voi tehdä myös rengasvuoassa. Silloin reiän voi tarjoillessa täyttää vaikkapa lisäananaksella, hienonnetuilla saksanpähkinöillä ja kermavaahdolla.

10-12 palaan

  • 250 g voita
  • 3 dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa, erottele valkuaiset keltuaisista
  • 1 ½ dl ananasmurskaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 pss saksanpähkinöitä
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan, lisää ananas. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita ne taikinaan. Hienonna pähkinät rouheeksi ja lisää ne taikinaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele viimeiseksi taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla reilu tunti. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku