Ananaskahvikakku
Tämä on maukas ja mehukas kakku, jonka voi tehdä myös rengasvuoassa. Silloin reiän voi tarjoillessa täyttää vaikkapa lisäananaksella, hienonnetuilla saksanpähkinöillä ja kermavaahdolla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 250 g voita
- 3 dl kidesokeria
- 4 kananmunaa, erottele valkuaiset keltuaisista
- 1 ½ dl ananasmurskaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 pss saksanpähkinöitä
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan, lisää ananas. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita ne taikinaan. Hienonna pähkinät rouheeksi ja lisää ne taikinaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele viimeiseksi taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla reilu tunti. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku