Skoonelainen omenakakku
Herkullinen ja melko tukeva kakku, joka sopii iltapäiväkahville tai keittopäivällisen jälkiruoaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6-8 palaa
- 4-5 hapanta omenaa
- 2 tl kanelia
- 3 munaa
- 4 dl sokeria
- 150 g voisulaa
- 4 dl korppujauhoa
- 1 dl jauhettua mantelia
- 4 kpl jauhettua karvasmantelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl vehnäjauhoa
- ½ dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi omenat ja sekoita palat kanelin kanssa. Voitele ja leivitä kakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita joukkoon voisula. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne edelliseen seokseen. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.
3. Kääntele taikinaan omenakuutiot ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitason alapuolella noin 50 minuuttia. Tarjoile kakku kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku