Taatelikakku kruunaa joulun herkkupöydän. Voit aloittaa sen valmistuksen vaikka heti, sillä kokeneiden jauhopeukaloiden mukaan sen maku vain paranee vanhetessaan.

Ainesosat

  • 300 g kuivattuja taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kahvia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Keitä taateleita vedessä kunnes ne ovat pehmeää sosetta. Sulata voi taateliseokseen. Lisää sokeri, kananmunat ja kahvi, sekoita.

Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita kuiva-aineseos taikinaan. Lisää lopuksi hasselpähkinät.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä viisi minuuttia ennen kumoamista.

Tämä kakku säilyy hyvin. Kääri se folioon ja säilytä muovipussissa.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku