Taatelikakku

Taatelikakku kruunaa joulun herkkupöydän. Voit aloittaa sen valmistuksen vaikka heti, sillä kokeneiden jauhopeukaloiden mukaan sen maku vain paranee vanhetessaan.

Ainesosat

  • 300 g kuivattuja taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kahvia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Keitä taateleita vedessä kunnes ne ovat pehmeää sosetta. Sulata voi taateliseokseen. Lisää sokeri, kananmunat ja kahvi, sekoita.

Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita kuiva-aineseos taikinaan. Lisää lopuksi hasselpähkinät.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä viisi minuuttia ennen kumoamista.

Tämä kakku säilyy hyvin. Kääri se folioon ja säilytä muovipussissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!