Taivaallinen mansikkatorttu

Leivo suloinen kesätorttu, jossa on yllinkyllin mansikoita. Taivaallisen hyvän tortun pitäisi riittää kahdeksalle hengelle, mutta kuusikin ihmistä syö sen viimeistä murua myöten. Kokoa torttu juuri ennen tarjoilua, ettei rapea kaurapohja pehmene.

6-8 hengelle

  • 125 g voita
  • 2 dl kauraryynejä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 l mansikoita
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1-2 rkl tomusokeria
  • 1 dl punaviinimarjahyytelöä
  • syötäviä lehtiä

Valmistusohje

1. Torttupohja: lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kauraryynit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri voisulan kanssa taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan, jonka läpimitta on n. 28 cm. Paista uunin keskitasolla 16-17 minuutttia. Anna pohjan jäähtyä.

2. Täyte: sekoita jogurttiin tomu- ja vaniljasokeri ja levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kaurapohja pehmenee nopeasti, joten täytä torttu vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Huuhtele ja valuta marjat, poista kannat ja halkaise suurimmat mansikat. Levitä marjat pohjalle. Sulata punaviinimarjahyytelö mikrossa (n. 45 sek.) tai kiehuvassa vesitilkassa. Kiillota mansikat penslaamalla ne hyytelöllä. Voit koristella tortun kauniilla lehdillä, jotka olet huuhdellut huolellisesti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.