Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Taivaallinen mansikkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo suloinen kesätorttu, jossa on yllinkyllin mansikoita. Taivaallisen hyvän tortun pitäisi riittää kahdeksalle hengelle, mutta kuusikin ihmistä syö sen viimeistä murua myöten. Kokoa torttu juuri ennen tarjoilua, ettei rapea kaurapohja pehmene.

6-8 hengelle

  • 125 g voita
  • 2 dl kauraryynejä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 l mansikoita
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1-2 rkl tomusokeria
  • 1 dl punaviinimarjahyytelöä
  • syötäviä lehtiä

Valmistusohje

1. Torttupohja: lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kauraryynit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri voisulan kanssa taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan, jonka läpimitta on n. 28 cm. Paista uunin keskitasolla 16-17 minuutttia. Anna pohjan jäähtyä.

2. Täyte: sekoita jogurttiin tomu- ja vaniljasokeri ja levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kaurapohja pehmenee nopeasti, joten täytä torttu vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Huuhtele ja valuta marjat, poista kannat ja halkaise suurimmat mansikat. Levitä marjat pohjalle. Sulata punaviinimarjahyytelö mikrossa (n. 45 sek.) tai kiehuvassa vesitilkassa. Kiillota mansikat penslaamalla ne hyytelöllä. Voit koristella tortun kauniilla lehdillä, jotka olet huuhdellut huolellisesti.

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkapiirakka