Talkkuna-marjapöperö – Marttojen perinneresepti

Mustikat marjat rahka smoothie
Shutterstock

Viiden jälkeen -ohjelma päätti tehdä Marttojen kanssa perinneruokien maineenpalautuksen. Perinteiselle herkkuaterialle valikoituivat kotimaisista luonnokaloista tehdyt kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset sekä jälkiruoaksi talkkuna-marjapöperö.

Talkkuna-marjapöperö

  • 4 dl mustikoita tai muita marjoja
  • 2 dl vispi-/kuohukermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl talkkunajauhoja

Valmistusohje

Talkkuna-marjapöperö valmistuu näin:

  1. Soseuta puolet marjoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa.
  2. Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot tasaiseksi. Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin. Koristele halutessasi kokonaisilla marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!