Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Talkkuna-marjapöperö – Marttojen perinneresepti

Mustikat marjat rahka smoothie
Shutterstock
Julkaistu 20.02.2020 10:46

MTV LIFESTYLE

Viiden jälkeen -ohjelma päätti tehdä Marttojen kanssa perinneruokien maineenpalautuksen. Perinteiselle herkkuaterialle valikoituivat kotimaisista luonnokaloista tehdyt kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset sekä jälkiruoaksi talkkuna-marjapöperö.

Talkkuna-marjapöperö

  • 4 dl mustikoita tai muita marjoja
  • 2 dl vispi-/kuohukermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl talkkunajauhoja

Valmistusohje

Talkkuna-marjapöperö valmistuu näin:

  1. Soseuta puolet marjoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa.
  2. Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot tasaiseksi. Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin. Koristele halutessasi kokonaisilla marjoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Viiden jälkeen