Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustaherukkainen poutapilvi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Poutapilven kepeä mustaherukkavaahto on kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka, johon voi käyttää mitä tahansa marjoja. Mustaherukkavaahto syntyy talvella pakastemarjoista.

Ainekset

  • 4 dl mustaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 tuoretta kananmunaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Laita mustaherukat ja vesi kattilaan ja keitä kunnes marjat ovat hajonneet. Painele marjasose siivilän läpi, jotta kuoret ja siemenet jäävät siivilään. Mausta marjasose sokerilla.

Erottele kananmunat keltuaisiin ja valkuaisiin.

Vatkaa keltuaiset lämpimään mustaherukkasoseeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.

Nostele valkuaisvaahto marjasoseeseen. Annostele mustaherukkavaahto jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Resepti: Veera Rusanen

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto