Mustaherukkainen poutapilvi
Poutapilven kepeä mustaherukkavaahto on kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka, johon voi käyttää mitä tahansa marjoja. Mustaherukkavaahto syntyy talvella pakastemarjoista.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl mustaherukoita
- 1 rkl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 tuoretta kananmunaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Laita mustaherukat ja vesi kattilaan ja keitä kunnes marjat ovat hajonneet. Painele marjasose siivilän läpi, jotta kuoret ja siemenet jäävät siivilään. Mausta marjasose sokerilla.
Erottele kananmunat keltuaisiin ja valkuaisiin.
Vatkaa keltuaiset lämpimään mustaherukkasoseeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Nostele valkuaisvaahto marjasoseeseen. Annostele mustaherukkavaahto jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Resepti: Veera Rusanen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka