Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hallingin lasimestarinsilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lasimestarinsillin erikoisuus on se, että se laitetaan liemeen leikattuna poikittaisiksi paloiksi, niin että selkäruoto on mukana. Nimi tulee siitä, että silli tuodaan tarjolle juuri lasipurkissa. Punasipulirenkaat, porkkanalantit, piparjuurilastut, sinapinsiemenet ja laakerinlehti ovat tavallisesti näkyvissä kauniisti liemessä.

Neljälle

  • 2 kokonaista suolasilliä
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 1/4 purjoa, vihreä osa
  • 5 cm tuoretta piparjuurta
  • 4 laakerinlehteä
  • 2 tl sinapinsiemeniä

Liemi

  • 3/4 dl etikkaa (12%)
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl kokonaisia maustepippureita

Valmistusohje

1. Huuhtele sillit ja pane likoamaan veteen yön yli. Kiehauta yhdessä etikka, vesi, sokeri ja pippurit liemeksi ja jäähdytä.

2. Puhdista ja kuori porkkana, punasipuli, piparjuuri sekä purjo ja leikkaa ne kauniiksi paloiksi, piparjuuri lastuiksi. Leikkaa sillit poikittain selän läpi noin 2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna nahan ja selkäruodon jäädä paikoilleen.

3. Kerrostele sillit, vihannekset ja mausteet suorareunaiseen lasipurkkiin ja asettele ne kauniisti. Kaada päälle liemi ja laita ainesten päälle paino. Silli on valmista tarjoiltavaksi 5-7 päivän kuluttua.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli