Hallingin lasimestarinsilli
Lasimestarinsillin erikoisuus on se, että se laitetaan liemeen leikattuna poikittaisiksi paloiksi, niin että selkäruoto on mukana. Nimi tulee siitä, että silli tuodaan tarjolle juuri lasipurkissa. Punasipulirenkaat, porkkanalantit, piparjuurilastut, sinapinsiemenet ja laakerinlehti ovat tavallisesti näkyvissä kauniisti liemessä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kokonaista suolasilliä
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 1/4 purjoa, vihreä osa
- 5 cm tuoretta piparjuurta
- 4 laakerinlehteä
- 2 tl sinapinsiemeniä
Liemi
- 3/4 dl etikkaa (12%)
- 2 ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 tl kokonaisia maustepippureita
Valmistusohje
1. Huuhtele sillit ja pane likoamaan veteen yön yli. Kiehauta yhdessä etikka, vesi, sokeri ja pippurit liemeksi ja jäähdytä.
2. Puhdista ja kuori porkkana, punasipuli, piparjuuri sekä purjo ja leikkaa ne kauniiksi paloiksi, piparjuuri lastuiksi. Leikkaa sillit poikittain selän läpi noin 2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna nahan ja selkäruodon jäädä paikoilleen.
3. Kerrostele sillit, vihannekset ja mausteet suorareunaiseen lasipurkkiin ja asettele ne kauniisti. Kaada päälle liemi ja laita ainesten päälle paino. Silli on valmista tarjoiltavaksi 5-7 päivän kuluttua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku