Kesäsilakat
Julkaistu
Tarjoile tämä maukas arkiruoka lämpimänä vastakeitettyjen uusien perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 600 g silakkafileitä
- 3 tl suolaa
- voita paistovuokaan
- 4-5 tomaattia
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 10-15 murskattua maustepippuria
- 5-10 murskattua valkopippuria
- 2 rkl voita
- 1-2 dl kermaa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suolaa kevyesti silakoiden lihapuoli ja kääri fileet rullalle nahkapuoli ulospäin. Lado rullat vieriviereen riveihin voideltuun uunivuokaan.
2. Huuhtele, viipaloi ja suolaa kevyesti tomaatit ja asettele siivut rivien väleihin. Sirottele päälle tillisilppu ja pippurimurske sekä voinokareita.
3. Mausta kerma suolalla ja kaada vuokaan. Paista noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku