Makea mansikkatorttu
Koko uunipannullinen.
16-20 palaan
- 500 g karkeasti raastettua mantelimassaa
- 250 g pehmeää voita
- 6 kananmunaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 6 dl kuohukermaa
- noin 400 g mansikkahilloa tai sokeroitua mansikkasosetta
- 8 liivatelehteä
- tuoreita marjoja koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni uunipannu tarkoin. Kakku leivotaan kahdessa vaiheessa, taikina jaetaan kahteen osaan.
2. Sekoita mantelimassa ja voi hyvin sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai monitoimikoneessa. Lisää munat yksi kerrallaan ja lopuksi yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe.
3. Levitä puolet taikinasta pannuun. Kypsennä uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Kumoa kakku sen jäähdyttyä ja paista seuraava pohja. Anna molempien jäähtyä.
4. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi. Nosta ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä kattilassa.
5. Vatkaa kerma paksuksi. Kääntele mukaan hillo sekä liivate.
6. Levitä puolet kermasta pohjien väliin, loput tortun päälle. Koristele marjoilla, laita kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku