Tandoori-mausteseos
Tämä intialainen maustesekoitus sopii lihalle, kalalle ja kanalle. Garam masalaa, joka kuuluu tandooriseokseen, voi ostaa myös valmiina. Jos haluat tehdä itse garam masalan alusta pitäen, sen ohje on alla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Tandoori-mausteseos
- 1 ½ rkl kuivattua ja jauhettua punaista chilipippuria
- 1 rkl garam masalaa (katso alla)
- ½ rkl valkosipulijauhetta
- ½ rkl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
Garam masala
- 275 g juustokuminan siemeniä
- 110 g kanelitankoa
- 25 g kokonaisia mausteneilikoita
- 50 g kokonaisia mustapippureita
- 5 ruskeaa kardemummasiemenkotaa
- 10 vihreää kardemummasiemenkotaa
Valmistusohje
1. Garam masala: Kuumenna uuni 275-300 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut korkeimman kuumuuden, pidä sitä 5 minuuttia ja sulje sitten virta. Kuori ruskeat kardemummasiemenkodat, käytät vain siemenet niistä.
2. Levitä uunipellille juustokuminan siemenet, kanelitangot, neilikat, mustapippurit ja kardemumman siemenet sekä vihreät siemenkodat. Työnnä pelti uniin ja anna olla siellä, kunnes uuni on jäähtynyt kokonaan.
3. Hienonna kuivatut mausteet jauhoksi morttelissa. Älä käytä koneellisia hienontimia, niissä hienot aromit katoavat. Säilytä mausteseos tiiviisti suljettavassa purkissa.
4. Tandoori-mausteseos: Sekoita yhteen chilipippuri, garam masala, valkosipulijauhe, inkivääri ja kurkuma.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi