Garam masala-mausteseos

Garam masala on intialainen tulinen maustesekoitus, josta on lukematon määrä muunnoksia. Se esiintyy monissa liha- ja vihannesruokaresepteissä. Garam masalassa voi olla jopa neljääkymmentä eri maustetta. Meidän versiossamme on vain kuusi ainesta, huolellisesti valittuja. Kirjevaaka tai digitaalinen talousvaaka ovat hyviä apuvälineitä.

Yksi purkillinen

  • 275 g mustia juustokuminan siemeniä
  • 110 g kanelitankoa
  • 25 g mausteneilikkaa
  • 50 g kokonaisia mustapippureita
  • 5 ruskeaa kardemumman siemenkotaa
  • 10 vihreää kardemumman siemenkotaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni korkeimpaan mahdolliseen lämpöön. Anna uunin olla huippulämmöllä 5 minuuttia ja sulje sitten virta. Kuori ruskeat kardemummakodat ja ota vain siemenet käyttöön.

2. Levitä juustokuminat, kanelitangot, neilikat, mustapippurit, ruskeat kardemummansiemenet ja kokonaiset vihreät kardemummakodat uunipellille. Työnnä pelti uuniin heti, kun virta on katkaistu ja anna olla siellä niin kauan, kunnes uuni on jälleen kylmä.

3. Hienonna kuivat mausteet morttelissa. Älä käytä tehosekoitinta tai monitoimikonetta, hienot aromit "palavat pois" helposti. Laita mausteseos tiiviisti suljettavaan purkkiin. Seos pitää arominsa pitkään, ´mutta jos sinusta annos on liian suuri, niin puolita määrät.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.