Tandoorikatkaravut

Tandoori on Intiassa yleinen saviuuni, jossa paistetaan leipää ja laitetaan kuuluisaa tandoorikanaa. Tandoorikatkaravut eivät ole Intiassa ollenkaan niin tavallinen ruoka, mutta oi, kuinka maukas ruokalaji tämä onkaan! Ruokalaji on saanut nimensä, koska se maustetaan kuten tandoorikana. Katkaravuista tulee parhaimman makuisia, jos ne saavat marinoitua yön yli.

Neljälle

  • 20 jättikatkarapua tai ravunpyrstöä
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 5 vihreää chiliä
  • 1 cm inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi chilit hienosti. Kuori ja raasta inkivääri. Sulata katkaravut, kuori ja kuivaa ne ja poista tumma suoli.

2. Sekoita chili, inkivääri, kurkuma, muskotti, garam masala ja suola. Sekoita mausteseos ja jogurtti marinadiksi. Lisää katkaravut, sekoita hyvin niin että katkaravut ovat joka puolelta marinadin peitossa. Marinoi jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

3. Grillaa uunissa 5-6 minuuttia 275 asteessa grillivastuksen alla. Tai pujota katkaravut vartaisiin ja grillaa grillipannulla tai hiiligrillillä 4-5 minuuttia, käännä pari kertaa. Tarjoile katkaravut lämpimänä alkuruokana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!