1. Paahda currylehtiä ja roomankuminan, sinapin- ja korianterinsiemeniä kuivassa pannussa miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia, kunnes ne ovat aromaattista (varo polttamasta niitä). Lisää hyppysellinen suolaa ja kuivatut chilit. Lisää hieman öljyä ja kuullota sipulia kaksi minuuttia. Lisää valkosipuliviipaleet ja kypsennä miedolla lämmöllä 1–2 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Lisää tamarinditahna ja sokeri ja kypsennä keskilämmöllä noin kaksi minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita joukkoon kookospähkinä.
3. Lisää porkkanat ja sekoita hyvin. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna kypsyä hiljalleen 5–6 minuuttia. Löysennä seosta tarvittaessa lisäämällä 2–3 ruokalusikallista vettä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita – tarkista myös makeus. Nosta pois liedeltä.
4. Kaada chutney steriloituihin purkkeihin (ks. sivu 175) heti ja sulje ne ilmatiiviisti. Tämän reseptin chutneyta voidaan nauttia heti. Se myös säilyy jääkaapissa enimmillään kuukauden verran. Tarjoile sitä kylmän lihan tai juuston kanssa.
TAMARINDIN VALMISTELU
Jos olet hankkinut tamarindilevyn tamarinditahnan sijaan, liota sitä pienessä määrässä kuumaa vettä, poista siemenet ja murskaa tahnaksi tai paksuksi nesteeksi.
Resepti on kirjasta Gordon Ramsay - Kokkauksen taito. (Readme.fi 2013)