Samosat lampaanjauhelihasta
Rapeiden taikinanyyttien täyte tuoksuu huumaavasti inkiväärille ja korianterille. Tarjoa lämpimänä naposteltavana tai alkupaloina.
4 annosta
- 1 paketti kaulittua voitaikinaa
Täyte
- 500 g lampaanjauhelihaa
- 1 cm pala inkivääriä
- 1 vihreä chilipalko
- 1½ tl suolaa
- 100 g pakasteherneitä
- 1 sipuli
- 1 nippu tuoretta korianteria
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri. Sekoita inkivääri ja chili jauhelihaan. Siirrä jauheliha kattilaan ja lisää joukkoon suola, herneet ja runsas desilitra vettä. Keitä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes liha on kuivaa ja murumaista. Jätä jauhelihaseos jäähtymään ja lisää lopuksi sipuli ja korianteri.
2. Taikinanyytit: Kaaviloi taikina. Leikkaa taikinasta noin 16 neliötä, joiden jokainen sivu on 10-12 cm. Muotoile neliöt tuuteiksi taittamalla reunat sisään. Nypi reunat tai "liimaa" ne veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.
3. Friteeraus: Kuumenna öljy friteerauspannussa tai korkeareunaisessa kattilassa. Pudota öljyyn taikinapala. Kun taikinapala nousee pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Friteeraa taikinanyyttejä 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta nyytit reikäkauhalla ja valuta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"