Kurpitsakeitto
Tarjoile tämä pehmeä keitto lämmittävänä alkuruokana. Saadaksesi koostumuksesta tasaisen ja kauniin, tarvitset tehosekoitinta tai monitoimikonetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 1,2 kg kurpitsaa
- 2 keltasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 l kasvislientä
- 2 dl ranskankermaa
- 2 limen raastettu kuori ja mehu
- 2 tl sambal oelekia
Koristeluun
- 4 suikaloitua keltaista ja punaista porkkanaa
- 4 kesäkurpitsankukkaa
- hienonnettua ruohospulia
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi kurpitsa, kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli voissa padassa. Lisää kurpitsa ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna keiton kiehua n. 10 minuuttia.
2. Soseuta keitto, kaada se takaisin kattilaan ja lisää ranskankerma. Mausta limellä ja sambalilla. Anna keiton kuumeta kiehuvaksi ennen tarjoilua.
3. Tarjoile keitto lämpimiltä lautasilta, koristele porkkanoilla, kesäkurpitsankukilla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka