Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kurpitsakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile tämä pehmeä keitto lämmittävänä alkuruokana. Saadaksesi koostumuksesta tasaisen ja kauniin, tarvitset tehosekoitinta tai monitoimikonetta.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 1,2 kg kurpitsaa
  • 2 keltasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 limen raastettu kuori ja mehu
  • 2 tl sambal oelekia

Koristeluun

  • 4 suikaloitua keltaista ja punaista porkkanaa
  • 4 kesäkurpitsankukkaa
  • hienonnettua ruohospulia

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi kurpitsa, kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli voissa padassa. Lisää kurpitsa ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna keiton kiehua n. 10 minuuttia.

2. Soseuta keitto, kaada se takaisin kattilaan ja lisää ranskankerma. Mausta limellä ja sambalilla. Anna keiton kuumeta kiehuvaksi ennen tarjoilua.

3. Tarjoile keitto lämpimiltä lautasilta, koristele porkkanoilla, kesäkurpitsankukilla ja ruohosipulilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kurpitsakeitto