Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Hyvästä ruuasta ja itse kasvatetuista vihanneksistaan kuuluisassa Tertin kartanossa maisteltiin kukkakaalia, maa-artisokkaa, fenkolia ja kurpitsaa.

Reseptistä neljälle

  • 2 fenkolia
  • 3 salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3-4 dl Vettä
  • 1 dl Kermaa
  • 1-2 rkl Creme Fraiche
  • Suolaa
  • Pippuri
  • (Pernod-anislikööri )

Valmistusohje

Halkaise fenkoli ja poista sen kanta tekemällä viisto leikkaus kannan ympärille. Pilko fenkoli, sipuli ja valkosipuli.

Freesaa eli paista vihannekset kevyesti voissa, tarkoituksena on pehmentää niitä mutta ei ruskistaa. Pidä siis hellan lämpö mietona! Lisää vesi sekä suola ja pippuri ja anna kiehua kypsäksi n. 20-30 minuuttia, lisää lopuksi kerma ja keitä vielä hetki.

Siirrä keitto tehosekoittimeen ja sekoita se kauniin sileäksi keitoksi. Maista ja korjaa tarvittaessa makua. Voit käyttää myös sauvasekoitinta mutta tehosekoittimella lopputulos on tasaisempi ja kuohkeampi. Halutessasi viimeistele keitto Creme Fraichella ja Pernodilla.

Keiton kanssa voit tarjota lisukkeena keitettyjä, kevyesti soijalla maustettuja punaisia linssejä, pähkinäsekoitusta(voit pilkkoa pähkinöitä vähän pienemmäksi) ja leipäkrutonkeja.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto