Fenkolikeitto
Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Hyvästä ruuasta ja itse kasvatetuista vihanneksistaan kuuluisassa Tertin kartanossa maisteltiin kukkakaalia, maa-artisokkaa, fenkolia ja kurpitsaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Reseptistä neljälle
- 2 fenkolia
- 3 salottisipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 3-4 dl Vettä
- 1 dl Kermaa
- 1-2 rkl Creme Fraiche
- Suolaa
- Pippuri
- (Pernod-anislikööri )
Valmistusohje
Halkaise fenkoli ja poista sen kanta tekemällä viisto leikkaus kannan ympärille. Pilko fenkoli, sipuli ja valkosipuli.
Freesaa eli paista vihannekset kevyesti voissa, tarkoituksena on pehmentää niitä mutta ei ruskistaa. Pidä siis hellan lämpö mietona! Lisää vesi sekä suola ja pippuri ja anna kiehua kypsäksi n. 20-30 minuuttia, lisää lopuksi kerma ja keitä vielä hetki.
Siirrä keitto tehosekoittimeen ja sekoita se kauniin sileäksi keitoksi. Maista ja korjaa tarvittaessa makua. Voit käyttää myös sauvasekoitinta mutta tehosekoittimella lopputulos on tasaisempi ja kuohkeampi. Halutessasi viimeistele keitto Creme Fraichella ja Pernodilla.
Keiton kanssa voit tarjota lisukkeena keitettyjä, kevyesti soijalla maustettuja punaisia linssejä, pähkinäsekoitusta(voit pilkkoa pähkinöitä vähän pienemmäksi) ja leipäkrutonkeja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi