Kurpitsakeittoa
Julkaistu
Herkullinen kurpitsakeitto valmistuu näppärästi joka kokin keittiössä. Kokkaa perheellesi, tarjoa ystäville tai nauti yksin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 500 g kurpitsaa
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 l kanalientä
- 2 dl kermaa tai 150 g maustettua tuorejuustoa
- 2 tl suolaa
- ½ tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 dl kurpitsan siemeniä
Valmistusohje
Kuori ja paloittele kurpitsa, sipulit sekä porkkana. Kuullota pitkään kattilassa mausteiden kanssa, jonka jälkeen kaada joukkoon kanaliemi. Anna keiton hautua niin, että kaikki raaka-aineet ovat pehmeän kypsiä.
Lisää lopuksi kerma tai tuorejuusto ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto lopuksi tehosekoittimen avulla ja tarjoa paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä