Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kurpitsakeittoa ja paistettuja jättikatkarapuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aromaattiset maut sopivat loistavasti kurpitsan kanssa. Nauti syksyn illoissa hyvässä seurassa.

Raaka-aineet

  • 0.5 kg kuutioitua keltaista kurpitsaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 kanelitanko
  • 2 tl kardemummaa
  • timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl vettä/ kasvislientä
  • 1 l kermaa
  • 50 g voita
  • 200 g kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä

Valmistusohje

Kuumenna kattila ja kuullota kurpitsat tilkassa öljyä. Laita mausteet harsopussiiin ja lisää ne kattilaan. Lisää myös muut aineet ja hauduta kypsäksi. Poista maustepussi ja soseuta keitto.

Lisää nokare voita ja tarkista maku.

Mausta ravunpyrstöt suolalla. Paista ne kuumalla pannulla valkosipulin ja timjamin kera.

Tarjoile keiton kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut